Álljon meg a M3gállóban!

A geleji M3gálló

Megosztás

Új, a helyi termékekre specializálódott üzlet és étterem nyílt a napokban az M3-as autópálya geleji pihenőjénél.

Aki Nyíregyháza irányába tart az M3-ason, annak érdemes egy kis kitérőt ejtenie, és betérnie a M3gálló nevű helyi terméküzletbe és étterembe, melyet a napokban adtak át az autópálya pihenőhelye mellett.

A projekt ötletgazdája és megvalósítója, Demeterné Nyeste Erzsébet, Gelej polgármestere volt, aki a megnyitón elmondta, hogy több közbeszerzési eljárást és kivitelezőt vontak be a projektbe, aminek eredménye két 500 négyzetméteres árucsarnok, teljes közműellátással, utak és parkolók kialakításával, valamint önálló szennyvízrendszerrel – korábban ezen a területen csak áramellátás volt.

Jelenleg a boltban 51 kistermelő, kisüzem és kézműves kínálja termékeit, céljuk a helyi gazdaság fejlesztése és a régiónkban fellelhető hungarikumok, egyedi hazai ízek népszerűsítése. Várják azon termelőket, akik kézműves vagy feldolgozott mezőgazdasági termékeiket a M3GÁLLÓ üzleteiben értékesítenék.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, hangsúlyozta, hogy a beruházás új munkahelyeket teremtett, és Gelej hírnevét erősíti. Az M3gálló a térségből származó termékeket is kínálja, növelve a régió népességmegtartó erejét.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, dicsérte a helyi értékek megőrzését és a helyi gazdaság erősítését. Az M3gálló szerinte példaértékű és inspiráló fejlesztés, amely segíti a helyi termelőket és kézműveseket.

A M3gálló munkatársakat is keres, honlapjukon lehet érdeklődni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek